Onze paarden

De volgende paarden zijn aanwezig bij Stal Van ‘t Heesveld. Onder hen ook onze fokmerries, welke zorgvuldig werden geselecteerd op basis van bouw, bewegingen en karakter. Er worden ook jonge merries aangehouden om een goede kwaliteit van fokproducten aan onze klanten te kunnen blijven aanbieden.

 • Emma
  Emma was ons allereerste Vlaamse merrie en is geboren in 1998. Ze is reeds bij ons sinds ze 4 maanden oud is en kan zowat alles: ze gaat zowel bereden onder het zadel als in de koets en is de grote vriend van klein en groot. Verscheidene kinderen en volwassenen leerden met Emma rijden en ze heeft een gouden karakter.
 • Py Bobby Du Ann
  Anny was indertijd onze tweede fokmerrie. Zij is een “Belgian” merrie die overgekomen is uit Amerika, Ohio, Millersburg. Anny is een ideaal koetspaard en wordt ook gebruikt om jonge paarden op te leren. Bij wandelingen houdt zij er ook van eens onder het zadel mee te gaan. Anny is een zeer lieve merrie met een zeer rustig karakter.
 • Klari
  Net als volle zus Impala een dochter van Marc’s Aldegonde. Hetzelfde prachtige, zachtmoedige karakter, zij het in een iets andere verpakking. Qua uiterlijk is zij immers het evenbeeld van moeder Aldegonde: een mooi, breed en diep paard met een lichte, zelfzekere tred. Een harde werker die aan een zacht woord genoeg heeft om bergen te verzetten. Ze schopte het dan ook in geen tijd tot trouwe metgezel van Annie in ons vaste dubbelspan. De winter gooit nog even roet in het eten, maar volgende zomer gaat ze ongetwijfeld ook gezellig mee op stap onder het zadel. Net als Impala blijkt ook zij het prachtige Aldegonde-karakter door te geven aan haar kroost, die mag genieten van een echte, lieve, stevige moederkloek. Die kloek gaat dankzij haar jeugdige leeftijd weliswaar nog regelmatig bokkend en crossend door de weide, maar nu al zien wij in haar het evenbeeld van haar moeder. Wat mooi om een ietwat onzeker en verward dier in zo’n korte tijd te zien uitgroeien tot de prachtige merrie die ze in zich heeft!
 • Jade
  Jade, het trekpaard dat eigenlijk altijd al een dressuurpaard had willen zijn! Deze machtige, stoere merrie heeft voor haar imposante gestalte nog imposantere gangen. Van geen kleintje vervaart heeft dit “leeuwenhart” nog altijd een tikje energie over. Pas op 4-jarige leeftijd kwam zij bij ons, met een blanco staat van dienst. Nog nooit gehalsterd of opgestald, maar o zo leergierig en zoekend naar contact. In een mum van tijd leerde zij met ons en andere paarden omgaan, daarbij het fantastische karakter van het VP demonstrerend. Een pittige dame, die weet wat ze wil. Als u deze jonge dame eenmaal leert kennen, kleurt uw hart beslist Vlaams! Momenteel laat zij zich zachtjes aan kneden voor het betere dressuurwerk.
 • Nuria Van ‘t Heesveld
  Merrie geboren uit Py Bobby Du Ann en  Bobby. Nuria is een donkere vos met licht-vosse manen en staart. Nuria is een zeer lief en aanhankelijk paard en heeft een zeer werkwillig karakter.
 • Olliver Van ‘t Heesveld
  Olliver is onze hengst, geboren uit Emma en Mill Acres Quasar. Deze hengst heeft een zeer lief en aanhankelijk karakter, is een donkere vos van kleur en heeft witte manen en staart.
 • Pretty Sweet Van ‘t Heesveld
  Merrie geboren uit Emma en Mill Acres Quasar. Deze merrie heeft volledig witte manen en staart en een zeer aangenaam karakter. Ze is een dochter van onze eerste merrie en zal bij ons blijven om de foklijn van haar moeder verder te zetten.
 • Roos Van ‘t Heesveld
 • Robin Van ‘t Heesveld
Vroeger aanwezig:
 • Impala
  Groot en lief, een echte hartendief! Da’s echt wel dé manier om onze Impala te beschrijven. Werklust achter een zachte oogopslag. Best een pittige tante, maar net als moeder (Marc’s Aldegonde) 200% betrouwbaar. De elegante, ruime beweging van moeder met het postuur van vader maken van deze merrie een imposante verschijning die lichtvoetig door het leven danst. Thuis van alle werk en een zachte, lieve moeder, kortom… a breaders dream!
 • Marc’s Aldegonde (In memoriam)
Geert & Annelies Van Heesvelde – Van den Eede
Brandemanstraat 62 | 9270 Laarne | Gsm: 0486 51 85 20 | Email
U bent (unieke) bezoeker nr. 12979. De website is in totaal reeds 82712 keer bezocht!