Hoe het voor ons begon

Alles begon in 1997 op de dag dat ik voor het eerst in contact kwam met de Vlaamse Paarden. Vanaf het eerste ogenblik wist ik dat dit de paarden waren die ik OOIT zou willen…. Maar OOIT was veel minder lang dan ik eerst had gedacht en in 1998 kwam mijn eerste Vlaams merrieveulentje naar huis, ons “Emma”. Maar daar bleef het niet bij…

Door het plezier dat we aan ons “Emma” beleefden en de liefde die we ervan terugkregen besloten we in het ras verder te gaan. Zo werd ons merrieveulentje een forse merrie en op driejarige leeftijd werd ze dan ook gedekt en begonnen we zelf te fokken.
In de zomer van 2004 ging ik samen met enkele andere Vlaamse Paardenvrienden naar Canada en de VS, meer bepaald naar de 5-jarige show met Vlaamse Paarden in London en naar de staat Ohio. Daar konden we pas de echte kracht en werkwilligheid van de Vlaamse Paarden ontdekken en jawel, er werd daar opnieuw een drachtige merrie, PY Bobby Du Ann, aangekocht.
Toen waren we pas echt gestart met de Vlaamse Paarden: we konden nu onze merries laten zien in dubbelspan, er werden 2 veulentjes geboren en in het voorjaar van 2006 kwam er nog een derde merrie ons vergezellen, een Vlaamse merrie geboren uit een drachtige geïmporteerde merrie, ons ” Kashmira Stal Coen”. In het najaar kwam dan nog eens “Jade” erbij en in mei 2007 arriveerde Marc’s Aldegonde, de eerstgeboren Vlaamse merrie in België sinds de terugkeer van de Vlaamse Paarden uit de VS.
Intussen zijn wij met zijn allen verhuisd naar onze huidige lokatie te Laarne, waar alle paarden samen in de weide vertoeven en waar iedereen over een eigen stal beschikt.
Wij kunnen dan ook met enige fierheid zeggen dat wij momenteel beschikken over 5 fokmerries die allemaal uit een totaal verschillende bloedlijn afstammen. Daarenboven hebben onze merries een schofthoogte die varieert van +/- 1m70 tot meer dan 1m80 waardoor we zowat aan ieders wens kunnen voldoen. De merries hebben ook allemaal een gouden karakter en geven ons een warm gevoel als we bij hen aanwezig zijn. Het spreekt dan ook voor zich dat wij steeds op zoek gaan naar de beste hengsten om met onze merries te fokken.
Door de ruime ervaring die wij reeds hebben met Vlaamse Paarden en door het feit dat we bij eerste fokkers waren kunnen wij u dan ook met plezier een antwoord geven op al uw vragen. Daarenboven kunnen wij u helpen bij het zoeken naar een Vlaams Paard dat het beste bij u past, wij werken immers samen met andere grote fokkers van Vlaamse Paarden.
Wij hopen bij deze dat de liefde voor het ras ook bij u steeds groter wordt en misschien kan u onze groep binnenkort vergezellen….. Tot dan.