Hoeveproducten

Ons verhaal

Na mijn opleiding als bachelor agro- en biotechnologie hoopte ik deze opleiding ooit in werkelijkheid te kunnen gebruiken. Ik kwam beroepsmatig terecht in verschillende takken van de landbouw waardoor ik steeds meer kennis opdeed, de knepen van het vak leerde en hoopte op een eigen bedrijfje. Zo kwamen we in 2006 in Laarne terecht waar ik samen met mijn vrouw Annelies onze Vlaamse Paardenfokkerij opstartte. Jaren met paarden gingen voorbij maar de voorliefde voor rundvee, varkens, pluimvee bleef bestaan met als gevolg dat onze eerste runderen aangekocht werden in 2012. Al snel kwamen we er achter dat het voor ons niet zou lukken om verder te gaan met de prijzen van de groothandel met als gevolg dat we onze dieren opnieuw gingen voederen op de manier van vroeger waardoor onze vleeskwaliteit verbeterde en we startten met de hoeveverkoop. Door het succes en de grote vraag naar ons rundvlees kwam er ook meer vraag naar andere vleesproducten waardoor we u momenteel rundvlees, varkensvlees en pluimvee kunnen aanbieden. Na de vraag van het vlees kwam er ook de vraag naar aardappelen, groenten en fruit. Wij hebben dus ook de beslissing genomen om vanaf dit jaar groenten te telen voor de hoevewinkel, het fruit dat we zullen aanbieden is afkomstig van collega’s die fruit telen. 

Lokaal kopen

Door lokaal te kopen kan u zelf meewerken aan rechtvaardigere prijzen voor de landbouwer die eigenlijk overal onder druk gezet wordt. Ook de ecologische stempel van lokaal gekweekte producten is veel kleiner dan wanneer u producten aanschaft die de hele wereld moeten rondreizen alvorens bij ons terecht te komen. Doordat onze producten verhandeld worden van producent naar consument kunnen we u ook steeds verse producten aanbieden wat de smaak en de kwaliteit alleen maar ten goede komt.

Hoevewinkel

Door de kleinschaligheid van ons bedrijf en het ambachtelijk kweken van onze dieren is het voor ons niet mogelijk om dagelijks vers vlees te voorzien. De vleesproducten kunnen op voorhand besteld worden en na het slachten kan u uw vlees komen afhalen of leveren wij het aan huis. De vleesproducten die nog over zijn worden bij ons diepgevroren en kunnen dan nog diepgevroren aangekocht worden. De groenten en fruit zullen meestal voorradig zijn. Groenten en fruit die online besteld worden voor woensdagavond zullen op zaterdagvoormiddag kunnen afgehaald worden. 

Foto’s

Geert & Annelies Van Heesvelde – Van den Eede
Brandemanstraat 62 | 9270 Laarne | Gsm: 0486 51 85 20 | Email
U bent (unieke) bezoeker nr. 12979. De website is in totaal reeds 82708 keer bezocht!